Waar zoeken mensen écht naar op internet: vraag het Searchspy en Kelle-Marie

Als je bij Google op bezoek gaat, passeer je in de hall een groot projectiescherm waarop een real-time selectie van zoekopdrachten wereldwijd voorbij scrollt. Een online versie daarvan is er niet, wat er het dichtst bij komt is het dagelijkse Google Hot Trends, maar dat is enkel voor de VS beschikbaar – hoewel je het zelfs met een Nederlandstalig blog heerlijk kan misbruiken.

Dogpile, een kleinere search engine (die zijn resultaten eigenlijk gewoon bij de grotere searchengines haalt en die door elkaar mixt) laat wél real-time zien waar mensen naar zoeken, zij het gefilterd:

Real-time zoekwoorden ingetikt in de zoekmachine Dogspy (gekuiste versie)

Effe doorklikken brengt je bij de (let op de “bevlekte” mascotte:-) !) ongefilterde versie

Real-time zoekopdrachten uitgevoerd via de zoekmachine Dogspy (ongekuiste versie)

Open beide naast elkaar en laat even op je inwerken… Probeer dan de vraag te beantwoorden waarom we op 24 uur 1400 bezoekers kregen voor de Sophie Van Vliet posting (en hoger scorende concullega‘s allicht een veelvoud). Als je het nog niet weet, bestudeer de statistieken in onderstaand filmpje.

Niet echt kunnen concentreren op de cijfers van dat meisje? Wel, de exacte resultaten doen er niet echt toe, ik zou ook niet weten waar ze vandaan komen. Wel waar het geld voor dit reclamefilmpje (want dat is het dus) vandaan komt: een blote-plaatjes-betaal-site.

Blote borsten (en billen en ballen) houden het internet draaiende!

Dit bericht werd geplaatst in blote billen, blote borsten, dirty mind, dogpile, dogspy, filmpje, google, kellemarie, kellemarie.com, NSFW, P, searchspy, Sophie Van Vliet, statistieken, Tom boonen, vriendin tom boonen, Youtube. Bookmark de permalink .

4 reacties op Waar zoeken mensen écht naar op internet: vraag het Searchspy en Kelle-Marie

 1. Benjamin zegt:

  1400! Tja het leeft blijkbaar…

 2. Pieterr zegt:

  kijk eens bij “meest gelezen” in de rechterrand op http://www.wimblog.be/

 3. Benjamin zegt:

  Maar allez… da’s gewoon absurd…

 4. Wim zegt:

  Inderdaad, het is even hard gegaan een paar dagen geleden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s